Rollespil

Bliv mere social med rollespil

y12

Der er i dag rigtig mange, der har svært ved at være sociale. Og det kan der være flere grunde til. Den største er dog nok, at det er blevet en vane blot at tage hjem fra enten skole eller job og sætte sig foran sin computer for at leve sig ind i en anden verden fyldt med fantasi.

Herigennem kommunikerer man så med folk om det, som der foregår i spillet, men man mødes kun sjældent med dem ansigt til ansigt. Det er således spillet og den fantasifulde verden, der er rammen for det sociale liv. Det findes der dog en løsning på.

Den moderne måde hvorpå man mødes med andre

For selvom det er den moderne måde at være social på at have en skærm imellem sig, så har alle brug for mere nærvær end det. Folk har behov for at møde andre ansigt til ansigt, man skal kunne se hinandens ansigtstræk og på den måde aflæse mimik og gestik.

Gør man ikke sådanne ting, kan man risikere at få det meget svært i andre sociale sammenhænge. Det handler derfor om at sørge for at komme ud. Og for disse personer kan det være en løsning at mødes inden for nogle rammer, der ligner dem, som der findes i den fantasifulde verden, som diverse spil også foregår inden for.

Rollespil_online

I dag er rollespil meget populært

Og det er netop derfor, at det i dag er blevet så populært med rollespil. Her klæder man sig ud, man træder din i en anden karakter, og for en stund befinder man sig også i en helt anden verden, hvor der er en mere spændende historie, der skal udspille sig.

Det vil sige, at man kan tage en facade op og på den måde ikke behøves at vise sig selv og måske føle, at man udstille sig selv. Man mødes således inden for nogle rammer, som man er trygge i og bekendte med.

Rollespil kan lade folk mødes inden for trygge rammer

Det kan være starten på et mere socialt liv sammen med andre, der deler de samme interesser som en selv. Det vil sige, at rollespil for mange kan være det afbræk, som der er behov for i hverdagen, når man skal ud og snakke med folk og føle, hvordan det er at være omkring dem. Man forstår hinanden inden for rollespil, og man deler derfor lige fra dag et det samme synspunkt.

Man mødes inden for nogle rammer, hvor man kan være åben, man kan være sig selv, og man kan blot lade sin fantasi få frit løb. Og det accepterer andre, de sætter stor pris på det, og de gør det også selv. På den måde er rollespil i dag den måde man kan være mere sikker inden for det sociale, når man normalt finder det en lille smule udfordrende.

rollespil

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *