online_rollespil_gaming

Er du fascineret af rollespil – både online og offline?

y12

Rollespil, både fysisk og computerbaseret, har vundet stort indpas og popularitet blandt flere danskere i løbet af de senere år. Men hvad er det ved denne hobby, som drager os? Og hvordan foregår det egentlig i praksis? Det kan du blive meget klogere på i de næste afsnit.

Rollespil bag en skærm

RPG som oversat står for Role Playing Game hitter stort blandt mange computerspils entusiaster verden over. Her kan du spille en hvilken som helst rolle, du drømmer om. Du kan være troldmand, superhelt, gudinde eller noget helt fjerde. Og du kan spille hvornår på døgnet det passer dig og tilmed mod modstandere fra hele verden.

Det er en måde, hvorpå man kan få et stærkt online fællesskab med ligesindede. Nogle kalder det en virkelighedsflugt og en måde at gemme sig selv fra realiteten, men det er måske typisk påstande fra folk, der ikke forstår sig på den verden.

Hele computerspils-verdenen er nemlig i det hele taget svær at sætte sig ind i, før man har prøvet at være en del af den. Desuden er det bestemt ikke en hobby, som fanger alle typer af mennesker.

Gaming_lan_

Rollespil i det fri

Som sagt er flere og flere begyndt at dyrke online baseret rollespil, men den traditionelle form for rollespil foregår rent fysisk, mennesker i mellem og som oftest ud i det fri – for eksempel i en skov eller et andet stort grønt område. Nogle vil faktisk ligefrem kalde rollespil for en sportsgren, i det man typisk bevæger i timevis rundt i frisk luft.

Af samme årsag dyrker man typisk rollespilsaktiviteter i sommerhalvåret, hvor vejret her i Danmark er mere lunt og tørt. Rollespil foregår typisk i organiserede grupper eller foreninger, hvor man på fast basis mødes mellem 10-30 mennesker et planlagt sted i naturen. Man lægger sig fast på et tema som for eksempel krig i middelalderen, engle mod djævle eller lignende og udklæder sig så efter bedste evne herefter.

Man uddeler sig roller, så alle har en bestemt rolle eller person de skal spille. På den måde giver det flow i spillet og via indlevelse og vellignende kostumer føler de deltagende, at de reelt er en del af en fortidig hændelse.

Det er en måde hvorpå man for et par timer kan forsvinde, i hvert fald mentalt, fra hverdagens stress, jag og bekymringer og bare lade legen og skuespillet tage over.  Mange der prøver rollespil blot et par gange bliver så bidt af det, at de bliver en fast hobby for dem år efter år.

Hvor kan man dyrke rollespil?

De fleste større byer i Danmark har op til flere rollespilsforeninger, som altid er klar på at optage nye  medlemmer i deres klub. Det er derfor en oplagt måde at få nye bekendtskaber på. Hører du snarere til typen, der foretrækker onlinebaseret rollespil, så er det blot om at sætte sig til rette foran computeren og vælge den form for spil, du synes der passer bedst til dig. Som sagt findes rollespil i mange arter og temaer, med andre ord er der noget for stort set enhver smag.

Personer, der har dyrket rollespil både i den virkelige verden og online, har ikke altid været populære eller seje. Men i løbet af de sidste par år er fænomenet blevet utroligt populært og almindeligt, og derfor er der absolut intet i galt med det – og det har der aldrig været.

rollespil

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.