Cosplay i skov

Eskapister spiller rollespil

y12

Når man taler om eskapisme, så får det af og til en negativ klang. Men sådan behøver man slet ikke se på det. Tværtimod er der mange, der hver dag bruger eskapisme til at komme igennem hverdagen. Måske det er en metode, du selv benytter? F.eks. når du spiller online rollespil? Eller når du lader dig opsluge af en fantastisk bog, som du slet ikke kan lægge fra dig? Det er nemlig lige det, eskapisme er. Det er en tiltrængt pause fra hverdagen og dagligdagsproblemerne.

Figur af drage

Træk stikket fra en stresset hverdag

Når man spiller rollespil, stræber man efter at prøve at være en anden person. Man kan påtage sig en rolle med en helt anden tøjstil, personlighed og nogle ganske andre karaktertræk, end man selv har. Måske er man endda så heldig, at man bliver tildelt en rollefigur, der lever i en helt anden verden med feer, trolde, orker og magi. Og det er lige netop det, eskapisme handler om. I alt sin enkelthed er det blot et begreb, der dækker over, når man tømmer sin hjerne for alle bekymrende tanker og nyder livet væk fra hverdagen. Mange synes blot, det er rart at kunne slå hjernen fra og bare lade sig rive med af legen i nogle timer, mens det for andre er ganske nødvendigt. Er man f.eks. disponeret for stress, kan man undgå at ramme panden mod muren, hvis man kan lære sig selv at være en eskapist, der trækker stikket fra den stressfulde hverdag, når behovet opstår. 

Udklædte riddere

Find din rolle

Er man ny indenfor rollespilsverdenen kan det være svært at finde frem til den rolle, man skal spille. Hjælp dig selv ved at tage notater omkring den person, som du forvandles til. Brug computeren og udskriv dokumentet med HP blækpatroner. På den måde kan du altid hive noterne frem fra gemmerne, hvis du glemmer rollens grundstamme. Nogle gange kan det også hjælpe at ligne sin rolle, hvis man virkelig vil leve sig ind i sin karakter. Få hjælp af en professionel behandler og få lavet negle eller andre skønhedsbehandlinger, der er passende for rollen. Læs mere her, hvis du vil tage det ekstra skridt for at gøre din udklædning mere realistisk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *