Få det bedste gamer setup

y12

Elsker du spil? Bruger du flere timer om ugen på en mmo, hvor du kæmper side om side med dine venner i en fantastisk fantasiverden? Spiller du taktiske skydespil, eller er du mere til indlevende historiedrevne spil med mysterier? Hvis du bruger mange timer på din hobby, kan det betale sig at investere i det rette udstyr. Her er, hvad du skal tænke over for at få det bedste gamer setup.

Et gamer setup er ikke bare en computer og en mus. Hvis du vil have de bedste vilkår til dit spil, uanset om du vil være professionel eller bare vil bruge timevis på sæsonens nye spiltitler, er der nogle trin, du skal have styr på. Det er et spørgsmål om komfort, spiloplevelse og om din egen sikkerhed.

1. Computer

Som det første skal du selvfølgelig have en computer. Store spil kræver rigtigt meget af din computer. De fleste gamere bruger derfor en stationer computer, der kan køre flere spil bedre og hurtigere end en bærbar. Du har brug for en god processor, så dit spil kan køre hurtigt og fejlfrit og ikke lagger på et kritisk tidspunkt. Derudover er det vigtigt med et grafikkort, der kan vise alle spiloplevelserne med den maksimale detaljegrad.

2. Skærm

Det bringer os til skærmen. Skærmen skal selvfølgelig få billedet til at stå knivskarpt og være stor nok til, at du kan se, når en fjende stikker hovedet frem i et skydespil. Der er dog mange forskellige former og design. Så længe opløsningen er god nok til spillet, handler det om med at vælge en skærm, der passer til dit setup og dine behov.

3. Mus og tastatur

Også tastatur og mus varierer i størrelse og facon. Find det, der passer til dine hænder. Med de rigtige genvejstaster på musen og tastaturet kan du spare dyrebare sekunder. Nogle gamertastaturer har større knapper end normale, så du ikke trykker på den forker tast på det forkert tidspunkt og taber en kamp. Får du et tastatur med lys i, er det ikke længere et problem at se tasterne, selvom du er natteravn.

4. Headset

Dit headset er en af de vigtigste ting udover computeren. Lydeffekterne i spil er lavet til at vejlede spillerne. De giver hints om, hvilken vej du skal gå, og om du har ramt en fjende. Få et headset, der giver den bedste lydoplevelse, så du kan fordybe dig fuldstændigt i dit spil. Headsettet skal desuden være komfortabelt og passe til dine ører, så du ikke får ondt i hovedet efter en time. 

Hvis du spiller med andre, er det essentielt med en tilhørende mikrofon, der kan føre din stemme klart og tydeligt igennem. Som regel har du også valget om et trådløst headset, hvis du ikke vil forstyrres af ledninger, når du spiller. Find det rigtige headset til din spiloplevelse på Forbrugsguiden.dk.

5. Stol

Din gamer stol skal have den helt rigtigt højde for at passe til dit skrivebord. Sidder du for højt eller for lavt, kommer det til at gå ud over dine skuldre, din positur og i sidste ende dit spil. Derudover skal det være en behagelig stol, der støtter ryg og nakke. Hvis du sidder ubehageligt i din stol i mange timer ad gangen, kan det efterhånden give rygsmerter. Uanset om du er professionel eller ej, fortjener du at sidde behageligt og nyde dit spil til fulde. Her kan du finde et stort udvalg af gamer stole.

Har du styr på alle trinnene, er du klar til at blive en rigtig gamer og kan fordybe dig i dit spil med den bedste komfort og indlevelse.