Hvad betyder merchandise?

y12

Merchandise, eller merch, er et begreb der dækker over produkter der kan gives eller sælges og som anvendes som markedsføring for et produkt eller virksomhed. Det er produkter der særligt knytter sig til populærkulturen, hvor der er særlige efterspørgsler på produkter der kan linkes eller bevidne om ståsted.

Det kan eksempelvis være fans der ønsker at købe en T-shirt med et tryk der beskriver deres yndlingsband eller børn der ønsker at købe legetøj der relateres til deres yndlingsfilm. Det er alle, der kan købe merch og kan være hvad som helst. Ved at have et produkt der opretholder den oprindelige funktioner, giver merchandise dobbelt effekt og en fordel for både køber og udgiver.

Merch kan være udformet som hvad som helst

Der er mere eller mindre ingen grænser for, hvad merch kan være. Så længe der er et produkt med et mærkat, logo eller beskrivelse der vidner om en virksomhed, begivenhed eller kulturel islæt, så vil det kaldes merchandise. Det kan derfor være alt lige fra håndklæder, klistermærker, tøj, legetøj og produkter der kan anvendes i køkkenet eksempelvis såsom madkasser eller kaffekopper. Køb merchandise online, så du har et stort sortiment tilgængeligt.

Alle kan finde på at købe merchandise

De allerstørste fans ser en ære i at samle hele kollektioner af merch når det kommer til deres yndlings attraktion, film, band eller action figurer eksempelvis. Det handler om genkendelighed og værdi hos den enkelte person og derfor er merch for alle, så længe at målretningen er den rette. Det kan også være at der er nogle der går efter særlige specifikke funktionelle produkter til hverdagen, hvor det ses, at der er flere og flere der vælger at gøre et statement, ved at vælge udgaver der opretholder deres funktionalitet og som samtidig indeholder reklame til en bestemt virksomhed eller lignende.