rollespil_hav_skib

Hvor kan rollespil foregå?

y12

Rollespil er et bredt udtryk. Der skabes en historie som spillerne fortolker inden for de rammer der udstikkes. En vigtig del af et rollespil er det scenarie der opstilles. Her spiller lokationen ind som en stor faktor.

Lokationen for et rollespil kan være bestemt ud fra flere kriterier. En god lokation passer perfekt til den historie rollespillet forsøger at skabe. Med en god lokation er det nemmere for de deltagende at leve sig ind i den rolle de har i spillet.

Hvordan finder man den perfekte placering?

Der er folk som afholder rollespil, som er rigtig gode til at finde de steder det skal foregå.  Men hvad kan du gøre hvis du ikke har styr på det? Det første du skal tænke på, er hvad det overordnede emne er. Hvis dit emne er pirater eller sejler tema, ville en god lokation være et skib eller måske en havn.

Et andet godt sted at udspille rollespil kan være bygning som ikke er i brug. Det kan være nedlagte fabrikker, gårde eller ruiner. Dog skal der selvfølgelig være en tilladelse fra ejeren.

natur_historie

Et andet sted, der er meget populært, når det kommer til live rollespil, er skove. Generelt er naturen en god ramme for din opsætning. Her behøver du ikke at have en tilladelse for at spille rollespil. Men en ting du skal tænke på er mængden af personer der færdes der. Det er bedst hvis du kan finde et sted hvor der ikke kommer så mange mennesker. Personerne der er på stedet, skal jo gerne passe ind i historiens rammer.

En ting man ofte skal tænke over når man udvælger stedet, er skjul. Deltagerne skal have mulighed for at skjule sig bag buske eller et æbletræ for eksempel.

En stor fordel er også hvis handlingen udspilles på et sted der er historisk korrekt. Altså at spillet opsættes der hvor det faktisk fandt sted. Det er selvfølgelig hvis det er en historisk begivenhed eller tilsvarende.

Historiske steder kan inddrages som scenarie

Det kan godt virke som en kompliceret opgave at sørge for, det er et autentisk sted. Historiske begivenhed der har fundet sted i lande langt væk kan ikke lige placeres der igen. Du kan dog sørge for, at der er samme historiske kontekst på det sted du vælger.

Tænk også over hvor mange deltagere der forventes at komme. Det er vigtigt at stedet hverken er for stort eller for småt. Hvis placeringen er udendørs, er det selvfølgelig vigtigt at al udstyr og deslige kan modstå vejr og vind.

rollespil_historie

Nogle steder sætter udlejere eller event arrangører lokaler eller områder til brug.

Rekvisitter kan også have en stor indflydelse på hvor realistisk spillet virker. Der kan altså være mange forudsætning for at stedet er perfekt.

Til sidst skal det nævnes, der findes store fællesskaber og klubber hvor du kan spille med andre. Det gælder både live rollespil som nævnes her, men også rollespil som brætspil. Hvis det er en anden end dig der står for arrangementet, er det ikke dit ansvar at finde et sted for afholdelsen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *