Rollespils kirke

Tips til den bedste konfirmationsfest for en rollespiller

y12

 

Den dag dit barn træder ind i de voksnes rækker, er en stor dag for både dig og den unge. Det er en dag, der længe er set frem til, og hvor forventningerne er skruet op på fuldt blus. Nedenfor kan du læse forskellige tips til at indfri disse forventninger, og afholde en uforglemmelig konfirmationsfest, som dit barn vil mindes resten af sit liv. For yderligere information om konfirmation kan du læse mere her.

Detaljerne spiller en vigtig rolle

Det første, du skal overveje i planlægningen af dit barns konfirmation, er detaljerne omkring, hvor festen skal holdes, hvilken mad der skal serveres og omfanget af udsmykning. I forhold til lokation kan du vælge at leje et lokale og få helt eller delvist hjælp til madlavning, servering, oprydning m.m. I kan også vælge at holde festen hjemme, enten inde i dagligstuen eller i telt i haven. Her er der også mulighed for at ansætte personale til at hjælpe med servering m.m., men du må være indstillet på at lave og forberede en del mere selv. Fordelen er derimod, at du vil spare penge, og at stemningen vil være mere hyggelig og afslappet, fordi I er i vante omgivelser.

jesus på korset

Tøjet er essentielt for at føle sig tilpas

Det er vigtigt at fokusere på at finde det helt rigtige tøj til den forventningsfulde konfirmand. Brug en dag med den unge, hvor I sammen tager ud og prøver konfirmationskjoler eller jakkesæt. I samme anledning kan I finde nyt tøj til blå mandag. Et godt råd er at vente med at købe tøj til så tæt på konfirmationsdagen som muligt, da man risikerer, at den unge vokser ud af tøjet, hvis det købes i for god tid inden. Samtidig er det væsentligt ikke at vente for længe, så man risikerer, at udvalget af tøj er mindsket. Du kan se et stort udvalg af kjoler lige her.

Inddrag konfirmanden i beslutningerne

Det er dig som foræder, der har det endelige ord i forhold til konfirmationsfesten, da det er jer, der betaler for gildet. Dog er det utrolig vigtigt at inddrage den unge konfirmand i hele beslutningsprocessen således, at der er størst sandsynlighed for, at den unge får det som forventet. Endvidere vil der på denne måde være større mulighed for, at den unge får en fornemmelse for, hvad der kan lade sig gøre i processen, og hvad der ikke kan.

konfirmation

Inddrag gerne den unge i alt lige fra valg af menu til økonomien. Det er også en god idé at lade den unge bestemme ting som gæstelisten og farver servietter m.m. På denne måde vil den unge få et større tilhørsforhold til festen og dagen i helhed.

Giv en personlig gave

En konfirmation skal gerne kunne huskes resten af livet. Af samme grund er det en god idé at gøre gaven til noget personligt, som kan gemmes og tages med sig resten af livet, og som for evigt vil være et lykkeligt minde om en perfekt konfirmation. Til piger kan man fx give smykker med indgraveringer, og til drenge kan det fx være en designgenstand, som kan stå fremme til evigt minde om dagen.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *