rollespil_skov_

Live rollespil

y12

Rollespil er ekstra spændende, hvis det er muligt at gøre det så livagtigt som muligt. En vigtig faktor kan være den beklædning eller udklædning man har på. En anden vigtig faktor kan være der hvor handlingen udspilles. For rollespil kan omgivelserne være meget betydningsfulde.

Det er en god start hvis man sørger for at spille i omgivelser der minder om den tidsalder eller det miljø, som man forsøger at afspejle. Mange rollespils handlinger foregår tilbage i tiden. Især middelalderens klostre kan danne ramme for den historie som man forsøger at skabe. De rigtige omgivelser kan gøre at man føler sig tilstede i historien.

Rollespillenes tidsperiode

Der findes mange forskellige genre inden for rollespil. Nogle af de mest udbredte er nok vampyr, fantasy, mafia, fremtid og stjernekrig. Dog er den mest udbredte fantasy genren som tager inspiration fra f.eks. ringenes herre.

Det afspilles i en tidsperiode som man bedst kan beskrive som middelalder. Mafiarollespil tager ofte udgangspunkt i 1930’ernes USA. Mens fremtid og stjernekrig udspilles i fremtiden. Men det er især de middelalderlige og eventyrlige fornemmelser der er udbredte i rollespillets verden. Middelalderen fandt sted i Danmark i 900-1400-tallet. Med middelalderen indførtes også kristendommen.

I middelalderen er Danmark et landbrugssamfund. Det er ikke mange mennesker der bor i deciderede byer. Borgerne der bor i byerne, lever af håndværk og handel. Det er også i denne tid vi begynder at anvende det latinske alfabet som vi stadig bruger den dag i dag.

rollespil_ridder

Rollespillenes omgivelser

Rollespil kan udspilles i forskellige omgivelser, alt efter hvilket scenarie der sættes op. Omgivelserne kan være lige fra natklubber, storbymiljø eller middelalderbyer. Det kan være en hel by eller en enkelt kro, borg eller ruin.

For fantasy rollespil kan det ofte udspilles i en skov, på en ø eller andre steder hvor der ikke kommer så mange mennesker. En god opsætning er vigtig. Hvis der tages udgangspunkt i en middelalderlig tidsperiode, kunne omgivelserne f.eks. være en gammel kro, en skov, et sted med ruiner eller et gammelt kloster.

Omgivelserne skal også afspejle de væsner som færdes der. I fantasy rollespil er det som regel elvere som opholder sig i skoven. Mennesker som opholder sig i byer eller bygninger. Dværgene opholder sig som regel under jorden. Der kan være mange andre roller og det er kun fantasien der sætter grænser.

Haver, natur og træer

I middelalderen indførte munkene mange planter til Danmark som man ikke havde set før. Disse planter tog de med sig fra de andre klostre rundt omkring i Sydeuropa. Især forskellige lægeurter vandt indtog i den tid. På denne tid var der en form for behandlingsfilosofi mere end reel videnskab.  I klostrene fandt man også forskellige frugttræer som f.eks. kirsebærtræer, blommetræer, hasselnøddetræer og æbletræer.

rollespil_mad_drikke

Når de skulle opføre nye kristne klostre og områder, tog munkene sig af den opgave. De medbragte forskellige frø og podekviste. Dem kunne de så udplante i klostrenes haver og se dem gro. man kunne også bytte podekviste og frø med andre klostre og derved få endnu flere arter. I nogle klostre blev der plantet rigtig mange æbletræer. Du kan læse mere om æblerne på æbletræer.dk

Det er derfor en fremragende ide at spille rollespil ved steder hvor der er masser af frugttræer, som kan sætte en fantastisk ramme. Æbletræerne blev især udbredt og populære med kristendommen og dens fortælling om paradisets have. Der findes mange sorter af æbler. Nogle af sorterne går lang tid tilbage, men mange sorter er også podet med hinanden så man har forædlet æblet smag og karakter.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *