Sover

Som gamer har du brug for ordentlig nattesøvn

y12

Mange forbinder nok det at være gamer med at sidde op hele natten med firkantede øjne. Men den går altså bare ikke i virkeligheden, og det ved du helt sikkert godt. For at kunne yde optimalt har du nemlig brug for en god, stabil nattesøvn. Det er ikke bare nok, at du får de cirka otte timer, vi alle brug for – det skal også være otte timer af høj kvalitet. Her kan du læse mere om, hvordan du opnår den bedste søvn som gamer.

Bog og te

Begræns stimuli inden sengetid

Det kan selvfølgelig være megasvært at løsrive sig fra skærmen inden sengetid. Men hvis du vil have mest muligt ud af din søvn, bliver du nødt til at finde på alternative aktiviteter den sidste time, inden du skal i seng. Og her taler vi altså ikke om brug af tablet eller mobil; det skal være noget, hvor skærmene gemmes helt væk. For eksempel kan du læse en bog, drikke en kop natte eller måske tage et afslappende bad. På den måde slapper din hjerne af, og du vil føle dig langt mindre anspændt, når du ligger i sengen. 

Herudover anbefales det også, at du begrænser koffein, inden du går i seng. Dermed er det bedst, hvis du undgår kaffe, te med koffein og sodavand de sidste par timer, før du lægger hovedet på puden. Du må til gengæld drikke alt det vand, du vil, og der findes også mange slags te uden koffein. Her kan du læse mere om, hvad du skal holde dig fra inden sengetid.

Kat

Sørg for, at dine dyr er stille

Larm fra kæledyr kan faktisk virkelig forstyrrer din søvn, selvom du måske er vant til den, og nærmest ikke tænker over det. Det kan derfor være en fordel at få dem ud af soveværelset. De fleste dyr larmer om natten i et eller andet omfang. Marsvin siger mærkelige lyde og løber frem og tilbage, fugle kvidrer, hunde piber eller sparker dig i hovedet, og katte er nærmest de allerværste. Selv hvis din kat er udenfor, kan du være uheldig at høre på deres meget larmende parringskald. Hvis du vil undgå dette, er det en god ide at få din kat neutraliseret. Så er den ikke så opsat på at blive en drægtig kat, og det gør altså bare, at du kan sove noget bedre om natten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *