tastatur

Rollespil storhitter blandt de unge

y12

Det har aldrig været så populært at spille rollespil, som det er lige nu. Og her taler vi ikke gammeldags rollespil, hvor man møder hinanden ansigt til ansigt ude i en mørk skov – nej, det er online gaming der vinder frem blandt de unge. Og det er måske ikke så overraskende endda, da computerspil generelt er enormt populært. Flere artikler peger på at det kan være godt for hjernen at blive udfordret på sin strategiske tankegang og selvfølgelig også på sine fingerfærdigheder. Man skal være hurtig på aftrækkeren, og det giver mange gamere et kick ud over det sædvanlige. Mange unger fortæller, at de skaber stærke venskaber når de spiller online og det er noget, der kan have stor betydning for selvværdet og glæden ved livet helt generelt.

Vidensdeling er vigtigt

Selvom der er mange fordele ved rollespil, heriblandt en veludviklet fantasi, så kan der også være nogle lidt mere negative konsekvenser i kølvandet på gamerkulturen. Manglende søvn eksempelvis. Det kan man dog hurtigt få hamlet op med, ved at booke en overnatning eller to på Hotel Fåborg der  kan byde på de lækreste, bløde senge og en masse frisk luft der kan gøre selv den største gamer glad i låget. Udover bløde senge stiller Hotel Fåborg også nogle professionelle konferencerum til rådighed, og hvorfor ikke kombinere turen til Fåborg med et gamertræf der siger spar to?

Selvom mange gamere nyder at sidde hjemme foran computerskærmen, kan det gøre underværker at mødes ansigt til ansigt med de mennesker man spiller med dag ud og dag ind. Førhen har mange peget fingre og decideret mobbet folk der dyrker rollespil, men i dag er landets gamere begyndt at blive anerkendt for deres skills. Mange undersøgelser peger nemlig på, at folk der spiller computerspil er uhyre løsningsorienterede og dygtige til at afkode komplekse problemstillinger.

skak

Derfor er der flere og flere gamere, der bliver ansat hos politiet eller i forsvaret, som professionelle problemknusere og strategiske researchere. Det siger ikke så lidt. Så hvorfor ikke mødes og vidensdele gamer til gamer? Mange der spiller, drømmer om at arbejde med computere som karriere. Her er vidensdeling smart, fordi man kan trække på andres erfaringer og planer – Hvem ved, hvad det kan ende med? Ofte sidder der nogle kloge hoveder på professionelle gamere, så hvorfor ikke få det bedste ud af det? Her kan et konferencerum være guld værd!

Pas godt på dit gamerguld

Og når man taler om guld, så kan det ikke overraske nogen at gamerudstyr er uhyre dyrt. Udover prisen på computerne, harddisken og skærmene, så har udstyret også en værdi for de fleste gamere som man slet ikke kan sætte en pris på. Der er altså tale om kram, der både er bekosteligt og har en høj affektionsværdi. Mange sparer op til den helt rigtige computer i årevis, eller bruger alle sine konfirmationspenge på at købe sig fattig i Elgiganten. Derfor er det meget vigtigt, at passe godt på sit computergrej. De fleste tyve ved efterhånden at gamere har computerudstyr stående for mange tusinde kroner, og derfor går de målrettet efter teenageværelser når de skal på rov.

Som gamer bliver man nød til at tage sine forbehold. Derfor kan det være en rigtig løsning at købe en god lås i sublim kvalitet! Kun sådan kan man beskytte sit kæreste eje, og det er noget der ofte viser sig at være investeringen værd. Der er altså meget der tyder på, at gamere er kommet for at blive og både tyvene og erhvervslivet har interesse for de kyndige computerspillere, der er hurtige på fingrene og har masser af vigtig viden at byde ind med. Selvom de fleste nok spiller, fordi det bare er sjovt! Og det skal der også være plads til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *