rollespil

Rollespil – en helt anden verden

y12

Rollespil, også kaldet RPG er meget populært i hele verden. Også herhjemme er rollespil en hobby som mange går meget op i. Rollespil kan både spilles online, eller det kan spilles I den virkelige verden, hvor du som person, selv kaster dig ind I en rolle og en anden verden.

Rollespil online

Der findes rigtig mange RPG spil online. Nogle mere avancerede end andre. Der er næsten ikke grænser for hvilken rolle du kan påtage dig når du spiller RPG spil. Du kan være alt fra troldmand, heks, pirat, ork, prinsesse osv.

Der findes også mange online rollespil der laves over populære film, så du har muligheden for at blive din favorit karakter fra din ynglings film. Måske er det Legolas fra Ringenes Herre? Eller måske er det Hermione Granger fra Harry Potter? Når du spiller RPG spil online vil du typisk spille sammen med andre spillere fra hele verden, men der findes også RPG spil hvor din modstander er computeren.

Rollespil offline

Den mere traditionelle from for rollespil foregår ude I det virkelige liv. Det vil typisk være en gruppe mennesker der mødes på et aftalt sted, dette kan være en skov, en eng eller noget helt andet. Her vil man iklæde sig kostumerne og fysisk blive til den karakter man spiller med. Denne type rollespil finder for det meste sted I sommerhalvåret, da man skal løbe rundt udenfor I mange timer.

Som rollespiller er man typisk med I en gruppe eller forening der mødes på faste dage. Rollespillets tema aftales på forhånd, dette kunne være vikingetiden, ringenes herrer eller noget andet. Alle I spillet får en rolle, og hver rolle har egenskaber eller viden som passer til rollen. Herefter går spillet i gang.

Hvorfor rollespil?

Der er flere grunde til at rollespil er populært blandt mange mennesker. En af de helt store grunde er nok fællesskabet. Det at mødes enten offline eller online og spille med andre der har samme interesse som dig.

En anden fordel kan være at man for en stund kan komme lidt væk fra den virkelige verden. Dette kan være afstressende på mange måder, også selvom det måske ikke lyder så afstressende at løbe rundt I en skov og bekæmpe orker.

Er det dyrt?

Både offline og online rollespil kan udføres indenfor mange forskellige budgetter. Hvis du virkelig går op I rollespil og ikke lige har pengene til at komme i gang, kan du overveje at lave et kviklån, men husk dog at holde øje med alle detaljer omkring lånet inden du siger ja til noget.

Lad os starte med online rollespil. Her kommer det meget an på hvor meget du går op I det. Første del er at købe de spil du gerne vil spille. Nogle online rollespilere går meget op I at deres udstyr er det bedste, det vil sige computer stol, headset, mus, tastatur og computer. Hvis dette er tilfældet kan det gå hen og blive en dyr hobby.

Det samme gælder for offline rollespil. Dette kan også udføres I mange forskellige prisniveauer. Der skal ikke investeres i spil eller computer. Til gengæld skal der i stedet bruges penge på kostumer, våben, rekvisitter osv. Nogle vælger at købe det hele færdigt, mens andre burger rigtig mange timer på at designe kostumerne selv.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *