RPG

Forældre-questen: Husk at holde RPG-hobbyen i live når i får børn

y12

Når først du har fundet livets store kærlighed og i begge er blevet enige om at ja, i kan faktisk godt holde hinanden ud i flere år, så er næste trin i parforholdet ofte hus, have, hund og børn. Med forældrepligter, børn der kan have både gode og dårlige dage (og partnere der ligeledes kan have gode og dårlige perioder) kan det hurtigt blive svært at finde tid til sit ”voksenlegetøj”, når man ræser rundt i hjemmet med arbejdsmapper under den ene arm, og baby bleer i den anden. Her refereres der naturligvis ikke til den mere krydrede form for voksen legetøj, men i stedet den actionpakkede af slagsen, der forbindes med lange nætter fyldt med sjov, spænding, gode kammerater og masser af øl og sodavand – en ”leg” der hurtigt kan gå tabt midt i forældrekampen.

terning

Tid til dig selv og din hobby

Tillykke, du er blevet forælder: Achievement given. Du lyttede efter da politikerne udsendte statements om at Danmark har brug for flere børn, og opdagede hurtigt de små skjulte kommentarer fra de gamle om at: ”Det nu ville være dejligt med børnebørn”. Men nu er det altså dig der står med barnet, og en hobby du stadig gerne vil have tid til. De første år er ubeskrivelige – fyldt med fantastiske minder og traumer, der vil give dig flashbacks resten af livet (”babys første skridt” er memorabelt, men det er ”babys første feber” i høj grad også!)

At være forældre er lidt af en rutschebane, med op- og nedture. Men du er stadig “dig”. Selv med trætte øjne og baby-gylp på skulderen, er den trætte familiefar stadig den almægtige GM, den luskede assassin eller den loyale spacemarine. Og denne del af din identitet er vigtig. Læs ovenstående sætning et par gange: ”Denne del af din identitet er vigtig!”

Det kan være vanskeligt at huske sig selv midt i familie-ståhejet, men hvad din partner og dine børn har brug for er ikke kun en god forælder og hengiven partner, men en multidimensionel person, der forstår at tage sig lige så godt af sig selv, som sin partner og børn. Tag dig tid til stadig at komme ud og spille med vennerne mens partneren holder skansen derhjemme, og byt næste weekend så du tager en tørn som ”single forælder” i et par timer. Sørg for at i begge har tid til både jer selv som mor/far og som den person der næsten smed sin kaffekop på gulvet at grin da partiets bard forsøget at flirtede med slimmonstret og rullede en perfekt D20.

kærlighed

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *