Luftpistol_natur

Tag skydespillet med ud i virkeligheden med et luftgevær

y12

Hvis du er blevet bidt af skydespil, så er der intet at sige til, at du gerne vil tage spillet med ud i virkeligheden. Det kan man for eksempel få lov til at gøre gennem spil såsom paintball, men i Danmark kan det være svært at få fat på den rigtige vare, medmindre man går igennem store mængder træning for at gøre sig fortjent til et jagttegn og i sidste ende kunne erhverve sig et rigtigt skydevåben.

Sådan får du fat i et luftgevær

Det kunne med fordel være et luftgevær. Det er dybest set bare et gevær der udnytter sammenpresset luft til at skyde med hagl. Du har sikkert set et luftgevær før. De er nemlig ofte lavet i smukt mørkt træ med et tilhørende geværløb i metal. Så længe et luftgevær har en kaliber på under 4,5 mm behøver du ikke engang have jagttegn for at købe det, da sådanne luftgevær udelukkende bliver brugt til at skyde til måls.

For det første er det dog ikke en særligt stor andel af de solgte luftgevær, der er på en sådan kaliber, for det andet er det bare lidt sjovere at have et stort våben. Luftvåben er nemlig ikke bare det lidt kedelige alternativ til resten af våbenmarkedet.

Luftgevær bliver også brugt flittigt i jagtverdenen, og dem med den største kaliber og den bedste skudkraft kan sagtens bruges til at jage store og tykke dyr såsom vildsvin.

Luftpistol_ammunition

Så længe du er over 18, kan du dog sagtens anskaffe et af de mindre luftgeværer med en kaliber under 4,5 mm. Det behøver du hverken politiets tilladelse eller jagttegn for at gøre, og det kan desuden være en god måde lige at få en føling for våbnet, hvordan det virker, og om du overhovedet vil synes om at bruge sådan et. Du kan læse mere om luftgevær på https://www.luftgevaeret.dk.

Vælg et luftgevær

Hvis du har brugt et luftgevær af mindre kaliber over længere tid, og du nu har bestemt dig for, at du godt kunne tænke dig noget lidt andet, større og bedre, så er det bare med at komme ud på markedet. Der er nemlig en masse at vælge i mellem, så længe man har jagttegn, men dermed er der også så meget desto mere at tage stilling til.

Det mest åbenlyse er selvfølgelig kaliber og skudkraft. Her afhænger det meget af, hvad du har tænkt dig at bruge det til. Det er nemlig værd at bemærke, at selvom et luftgevær har en kaliber på over 4,5 mm, hvilket betyder, at du skal have jagttegn for at bruge det, så betyder der ikke nødvendigvis, at du kan skyde alt og alle med det.

Langt de fleste luftgeværer, selv af den kaliber, er kun egnet til nogle typer fugle, da skudkraften simpelthen ikke rækker til mere. Hvis du, som nævnt ovenfor, ønsker at skyde større dyr såsom vildsvin, er det derfor nødvendigt at anskaffe sig det såkaldte PCP luftgevær, som opretter tryk i geværløbet ved hjælp af en håndpumpe eller dykkerflaske.

Der er rigtig mange muligheder, og hvis man er ansvarlig og har jagttegn, er rigtig mange af dem åbne, når det kommer til luftgeværer.

Luftpistol

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.