Træningsformer der minimerer risikoen for sygdom

y12

Annonce af https://bedemand-danmark.dk/

Al form for motion er godt, hvis du ønsker at leve et langt og sundt liv og minimere risikoen for sygdom. Regelmæssig fysisk aktivitet kan nemlig nedsætte risikoen for et væld af sygdomme, heriblandt hjerte- og karsygdomme, knogleskørhed og overvægt. Derudover er træning og motion forbundet med øget livskvalitet- og glæde.

Konditionstræning forebygger hjertesygdomme

Kredsløbstræning, også kaldet konditionstræning, er den mest velundersøgte træningsform til at forebygge og minimere risikoen for hjerte- og karsygdomme.

Det er for så vidt underordnet hvilken form for konditionstræning du laver, så længe du bare får pulsen op og er fysisk aktiv mindst en halv time hver dag. Du kan således både cykle, løbe, svømme, spille boldspil eller noget helt andet. Valget er dit. Det er nemlig langt vigtigere, at du er fysisk aktiv, end hvordan du er fysisk aktiv. Generelt kan man sige, at den bedste konditionstræning er den, som du får lavet. Find derfor en motionsform som du kan lide, og som du synes er sjov. Så er chancen for, at du får trænet hver dag nemlig større.

Motionstræning minimerer risikoen for hjertesygdomme ved at styrke hjertets pumpefunktion. Konditionstræning øger desuden antallet af de små blodkar, der forsyner hjertet samt andre muskler med ilt. Endelig øger konditionstræning blodets indhold af det gode kolesterol, HDL, og sænker indholdet af det dårlige, LDL.

Styrk dine knogler og sener med styrketræning

Styrketræning, dvs. træning der udføres med en ydre belastning, er særligt velegnet hvis du ønsker at minimere risikoen for knogleskørhed og andre sygdomme relateret til knogler, led og sener. Styrketræning styrker nemlig musklernes kapacitet og forbedrer således deres evne.

Styrketræning har derudover også en positiv effekt på kroppens sukkerstofskifte, dvs. kroppens følsomhed overfor insulin, og kan derfor være med til at forebygge og minimere risikoen for diabetes.

Husk den mentale træning

Vores mentale tilstand har stor indflydelse på, hvor godt vi har det. Og faktisk er der meget der tyder på, at vores mentale sundhed også har indflydelse på vores fysiske sundhed. Du må derfor aldrig glemme også at ”træne” dit mentale helbred.

Det kan du gøre på flere måder. Det vigtigste er egentlig at gøre noget, du synes er sjovt, og som får dig til at slappe af. Du vil opleve at du ved at forbedre dit mentale helbred, får øget energi, større livsglæde, mere selvtillid og bedre søvn. Fysisk træning og mental sundhed går ofte hånd i hånd og styrker hinanden.