De fleste kan vist blive enige om, at det er ret sjovt at spille computerspil. Mange kan bruge timevis på at leve sig ind i en helt anden verden med joysticks og controllers, og hvor de har kontrollen. Forskning viser da også, at computerspil kan være rigtig gavnligt for mange forskellige ting. For eksempel er det bevist, at computerspil kan være med til at skærpe børn og unges matematiske og logiske evner.
Det kan dog heller ikke komme bag på nogen, at der selvfølgelig også er bagsider ved computerspil. Ikke mindst hvis man spiller for meget. Særligt fysisk bevægelse bliver nemlig ofte forsømt af dem, der spiller rigtig meget, og det kan forårsage dårligere livskvalitet, både når man sidder foran skærmen og ikke gør det.
Spil rollespil i skoven
Hvis man ser sig selv som inkarneret gamer, kan det dog være svært at finde ud af, hvad man lige skal gøre for at holde sig i form og få frisk luft i lungerne. En løbetur er nemlig sjældent lige så tilfredsstillende som et pentakill.
Der er dog ikke nogen, der siger, at man skal bevæge sig på den traditionelle måde, hvis man vitterligt synes, at en løbetur eller en tur i motionscenteret er dødkedelig. Hvis man for eksempel godt kan lide MMORPGs, så kunne det jo være, at man skulle tage det skridtet videre og begynde at spille live rollespil. Der er der i hvert fald uden tvivl en masse bevægelse, men man har også selv mulighed for at vælge, hvor meget man ønsker at svede. Fordelen ved live rollespil er, at der hele tiden er en historie, som kalder på bevægelse.
Gå en tur
Hvis du ikke er så meget for den slags, kan du i stedet også vælge at bruge dine weekender på at vandre enten selv eller med venner og familie. Der er nemlig rig mulighed for at vandre i det danske landskab. Der er også gode muligheder for at gøre det til en flerdagstur, da der er mange shelters i Danmark.
Vandring er også en aktivitet med lidt lavere aktivitet, men hvor du i lige så høj grad kan få lov til at bestemme niveauet, og hvor målet er mere end bare at blive større og stærkere
Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.